50 svenskar som lyckats tjäna pengar online

Gemensamt för alla dessa personer är att de har lyckats hitta en nisch eller ett område där de har kunnat utnyttja sin kunskap och erfarenhet för att skapa ett framgångsrikt företag eller tjäna pengar på annat sätt online.

Felix Arvid Ulf Kjellberg, även känd som PewDiePie, är en YouTube-personlighet som har lyckats bygga upp en enorm följarskara och tjänar pengar på annonsering och sponsoravtal.

Isabella Löwengrip, även känd som Blondinbella, är en av Sveriges mest framgångsrika bloggare och entreprenörer. Hon har byggt upp ett företagsimperium med flera olika bolag inom mode, skönhet och media.

Joakim Book är en författare och investerare som har lyckats tjäna pengar genom att skriva böcker om ekonomi och investeringar. Han driver även en populär blogg där han delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter.

Henrik Jönsson är en entreprenör som har byggt upp flera framgångsrika e-handelsföretag, bland annat Bygghemma.se och Furniturebox.se. Han har lyckats dra nytta av den ökande trenden med att handla på nätet och har skapat ett företagsimperium med flera olika bolag.

Sara Wimmercranz är en investerare och entreprenör som har lyckats dra nytta av den ökande trenden med hälsokost och träningsprodukter. Hon har byggt upp företaget Welloteket, som säljer hälsokost och träningsprodukter på nätet, och har blivit en av de ledande aktörerna på marknaden.

Hannes Edström – Hannes startade företaget Trafilea där han säljer hälso- och skönhetsprodukter online. Han har lyckats bygga upp en lönsam verksamhet genom att fokusera på att erbjuda högkvalitativa produkter och använda Facebook-annonsering för att nå ut till kunder.

Emelie Fågelstedt – Emelie driver en konsultverksamhet där hon hjälper företag med deras digitala marknadsföring. Hon har byggt upp sitt varumärke genom att dela med sig av sin kunskap och erfarenhet på sociala medier och genom att skriva en bok om personligt varumärke.

Anton Granlund – Anton har startat företaget E-butik.se där han hjälper företag att bygga upp och driva e-handelsbutiker. Han har lyckats bygga upp en framgångsrik verksamhet genom att erbjuda högkvalitativt stöd och service till sina kunder.

Mia Törnblom – Mia är en välkänd föreläsare och författare som har byggt upp en verksamhet kring personlig utveckling och självhjälp. Hon har lyckats nå ut till en stor publik genom att skriva böcker och hålla föreläsningar både online och offline.

Janni Delér – Janni är en influencer och entreprenör som har byggt upp en stor följarskara på sociala medier. Hon tjänar pengar genom att samarbeta med olika varumärken och marknadsföra deras produkter på sin plattform.

Andreas Wiberg – grundare av E-butiksleverantör ”Butiksleverantören”, som hjälper företag att starta och driva en e-handel. Han erbjuder också konsulttjänster inom e-handel och marknadsföring.

Caroline Hjelm – Instagram-influencer med över 400 000 följare som driver ett eget klädmärke och samarbetar med olika företag för att marknadsföra deras produkter.

Katarina Althin – har skapat en online-kurs om föräldraskap och relationer, och erbjuder även konsulttjänster inom dessa områden.

Micael Widell – driver en populär blogg om fotografi och online-marknadsföring, och erbjuder också kurser och konsulttjänster inom dessa områden.

Therése Lindgren – YouTuber och influencer med över 1,4 miljoner följare, som driver en egen skönhetsproduktlinje och samarbetar med olika företag för att marknadsföra deras produkter.

Kristina Alexanderson – en fotograf som säljer sina bilder online genom olika plattformar som Shutterstock och Adobe Stock.

Clara Lidström – en bloggare som skriver om mode och livsstil på sin blogg ”Underbara Clara” och tjänar pengar på annonsering och samarbeten med företag.

Jonas Lejon – en YouTuber som skapar videor om träning och hälsa på sin kanal ”Lejonträningskanalen” och tjänar pengar på annonsering och sponsoravtal.

Anna Sandberg – en Instagram influencer som delar sin vardag och tips om hälsa och träning på sitt konto @sandberganna och tjänar pengar på sponsoravtal och annonsering.

Mathias Lundgren – en e-handlare som driver sin egen onlinebutik för kläder och accessoarer, ”Nitty Gritty”, och säljer till kunder över hela världen.

Emma Johansson: Emma är en fitnessentusiast som driver en träningsblogg där hon delar med sig av tips och övningar. Hon tjänar pengar på bloggen genom att sälja digitala produkter som träningsprogram och e-böcker.

Patrik Klintenberg: Patrik är en entreprenör som driver flera online-verksamheter, inklusive en webbyrå och en e-handelssajt som säljer produkter inom hälsa och skönhet.

Lina Lindblom: Lina är en influencer på Instagram som fokuserar på inredning och livsstil. Hon samarbetar med olika företag för att marknadsföra deras produkter och tjänster.

Mathias Magnussen: Mathias driver en sajt som heter Svenska Nomader, där han och hans partner delar med sig av sina erfarenheter av att leva och arbeta på distans. Han tjänar pengar på sajten genom att sälja online-kurser och andra digitala produkter.

Linda ”Lindahls” Hallberg: Linda är en välkänd makeup-artist och influencer som driver en sajt där hon säljer produkter inom skönhet och makeup. Hon har även skrivit flera böcker om skönhet och makeup.

Sebastian Ljungberg – Han är grundaren av företaget Adtraction som arbetar med affiliate marketing. Företaget kopplar ihop annonsörer med influencers och genererar intäkter genom att ta en procentandel av försäljningen.

Emilie Roslund – Hon är en entreprenör och grundare av företaget ”the Coconut Collaborative” som säljer produkter gjorda på kokosnöt. Hon har byggt upp företaget online och har även använt sociala medier för att marknadsföra produkterna.

Joakim Jardenberg – Han är en digital strateg och talare som har gjort sig känd för sin expertis inom teknik och media. Han har bland annat startat företag som Mindpark och Bloggy som har genererat inkomster online.

Petra Tungården – Petra Tungården är en modebloggare och influencer som har över 350 000 följare på Instagram. Hon har skapat en framgångsrik karriär genom att samarbeta med modevarumärken och skapa sponsrade inlägg.

Pär Johansson – Pär Johansson är en entreprenör som har grundat flera framgångsrika onlineföretag. Han är mest känd för att ha grundat webbhotellsföretaget Binero.

Lisa och Erik från Anyfin – Lisa och Erik grundade fintech-bolaget Anyfin, som erbjuder konsumenter att refinansiera sina lån med lägre räntor. Företaget har blivit en stor framgång och har fått finansiering från flera stora investerare.

Jonna Jinton – Jonna Jinton är en konstnär och influencer som har skapat en framgångsrik karriär genom att skapa konstverk och innehåll på nätet. Hon har över 500 000 följare på Instagram och har släppt flera böcker om sina konstverk och livsstil.

Stefan Holm – Stefan Holm är en före detta höjdhoppare som har skapat en karriär som föreläsare och tränare på nätet. Han driver en onlineplattform där han erbjuder träningsprogram och föreläsningar om motivation och personlig utveckling.

Johan Hedenberg – driver sin egen e-handel med träningskläder och kosttillskott, samt ger rådgivning om digital marknadsföring på sin blogg.

Pernilla Lindberg – är en framgångsrik influencer och driver sin egen blogg och Youtube-kanal där hon delar med sig av sin livsstil och hälsotips.

Malin Lindbom – är grundare av en online-marknadsföringsbyrå som hjälper små företag att öka sin synlighet online.

Viktor Frisk – är en Youtuber och artist som har över en miljon prenumeranter på sin kanal och tjänar pengar på annonser och samarbeten.

Caroline Ekström – är grundare av en egen webbshop där hon säljer handgjorda smycken och accessoarer.

Daniel Wellington – Filip Tysander startade Daniel Wellington 2011 med en budget på endast 150 000 kronor och har sedan dess blivit en av de mest framgångsrika klocktillverkarna i världen genom digital marknadsföring.

Mattias Kristiansson – grundaren av Tradera, en av de mest framgångsrika svenska e-handelsplattformarna. Han sålde Tradera till Ebay år 2006.

John Lemp – grundaren av Revcontent, en reklamplattform som han lanserade 2013 och som snabbt blev en av de mest populära alternativen till Google Adsense.

Victoria Törnegren – en annan populär influencer som tjänat pengar genom att blogga och samarbeta med varumärken på sociala medier.

Lämna en kommentar